Det finns mycket att göra både här på berget och i Piteå. Här följer några spännande aktiviteter och önskar ni fler förslag är det bara att fråga oss.

Din privata bastu

I bastun kan du luta dig tillbaka och slappna av samtidigt som du blickar ut över den fantastiska utsikten. Bastun är vedeldad och värmer samtidigt upp vatten som ni kan använda för att duscha av er efter bastubadet eller andra äventyr.

Vandring på Vallsberget

Det finns två vandringsleder som går precis förbi stugan. Lederna går upp längs skidbacken och förbi stugan in i skogen på en stig. De är till största del samma led och är märkta med röd och gul markering på träden. De passerar ett utkikstorn längs vägen och den röda leden är 4,5 km medan den gula är 5,5 km.

Snöskor

I stugan finns två par snöskor som ni kan använda fritt för att vandra på berget när snön ligger. De är olika stora där den större modellen lämpar sig bäst för tyngre personer.

Skidor på Vallsberget

Skidområdet som vi befinner oss på har tre utförsbackar och 19 km längdskidspår för både klassisk åkning och skejt. I dagsläget finns ingen uthyrning för alpina skidor men för längdskidor kan ni kontakta oss för att boka via en partner.

Isbrytare

Arctic Explorer håller dagliga turer från december till mars och gör väg för fartyg genom det frysta havet i Piteå. Gå med i isbrytarens dagliga arbete i 2 timmar och känn dig som en del av besättningen. 

Läs mer och boka

Hundspann

Upplev vintern och naturen med hundarna som tar er fram genom vårt vackra landskap. Ni kan boka privata turer med upphämtning vid parkeringen nedanför skidbacken.

Kontakta oss på [email protected] för hjälp med bokning.

Skotersafari

Piteå är en perfekt plats för en skotersafari. Upptäck ett vinteräventyr som tar dig genom häpnadsväckande landskap i kustmiljö.

Kontakta oss på [email protected] för hjälp med bokning.